PRESEDINTELE TARII A AVUT O INTREVEDERE CU PRIMARUL GENERAL AL MUNICIPIULUI CHISINAU

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ion Ceban, primar general al municipiului Chișinău. Șeful statului l-a felicitat cu prilejul alegerii în această funcție importantă și responsabilă. Igor Dodon a menționat că rezultatul obținut de Ion Ceban este o mare victorie, dar și o mare provocare. Totodată, Președintele țării l-a îndemnat pe noul edil să fie un primar al tuturor - așa cum a promis.

Șeful statului și-a exprimat regretul că pe parcursul anilor Chișinăul a avut doar primari politici, fapt care a împiedicat dezvoltarea capitalei. În acest context, Igor Dodon a solicitat excluderea disputelor politice din activitatea primăriei, eforturile echipei fiind concentrate asupra soluționării problemelor existente, deoarece de lucru este foarte mult și locuitorii capitalei așteaptă rezultate.

De asemenea, Președintele țării l-a îndemnat pe Ion Ceban să examineze posibilitatea implementării unor proiecte prezidențiale de infrastructură mari, precum construcția drumului de centură în jurul Chișinăului, reabilitarea drumurilor din capitală etc. „Sînt sigur că vom identifica sursele necesare pentru realizarea acestor proiecte”, a subliniat Igor Dodon.

La rîndul său, Ion Ceban a mulțumit pentru încredere și sprijin, confirmînd că primăria nu va mai fi platformă de dezbateri politice, ci o instituție eficientă, focusată pe realizarea programului propus.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova