PRESEDINTELE TARII A AVUT O INTREVEDERE CU PRIM-MINISTRUL UNGARIEI, VIKTOR ORBAN

În cursul dialogului, cei doi oficiali au abordat mai multe chestiuni legate de dezvoltarea relațiilor comercial-economice dintre țările noastre, accentuînd existența unui potențial nevalorificat în acest sens.

Igor Dodon a ținut să menționeze că unul dintre cele mai importante obiective ale sale în mandatul de președinte este păstrarea și consolidarea statalității Republicii Moldova și mizează pe suportul Ungariei în acest sens.

De asemenea, șeful statului a salutat poziția dlui Orban în ceea ce ține de limitarea migratiei în țara sa.

Igor Dodon a încurajat companiile maghiare să participe activ în activitatea Zonelor Economice Libere şi Parcurilor Industriale din Republica Moldova, care oferă condiţii atractive pentru investitori străini și a indicat asupra oportunității de participare a investitorilor maghiari în realizarea proiectelor de asistență tehnică în domeniul economic. Șeful statului a relatat despre posibilitatea stabilirii unui parteneriat eficient în astfel de domenii cum ar fi sectorul agricol, managementul apelor, transport (în special căile ferate), etc.

În altă ordine de idei, președintele țării a salutat deschiderea prin intermediul Băncii Maghinare de Export-Import (Eximbank), a liniei de creditare în valoare de 61,53 mil. euro pentru agenții economici din Republica Moldova, care au proiecte comune cu parteneri din această țară și a exprimat interesul pentru experiența Ungariei în domeniul promovării exportului și atragerii investițiilor.

Menționăm că în Republica Moldova activează 56 întreprinderi cu capital maghiar, investițiile însumînd circa 82 mln. lei.

Serviciul de Presă al Președinției R. Moldova

Nistor Grigore 29.05.2017 - 10:21

Igor Dodon, pentru păstrarea și consolidarea statalității Republicii Moldova și mizează pe suportul Ungariei, adica pe un "prieten" al României. Nu-i asa, prietenii isi gasesc un dusman comun?