PRESEDINTELE TARII A AVUT O INTREVEDERE CU PRIM-MINISTRUL REPUBLICII TURCIA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Binali Yildirim, prim-ministrul Republicii Turcia.

În cadrul întrevederii, șeful statului a menționat evoluţia ascendentă a dialogului bilateral, care a condus la crearea condițiilor optimale pentru extinderea cooperării bilaterale în diverse domenii.

Vorbind despre colaborarea comercial-economică, președintele Igor Dodon a subliniat că Turcia este unul dintre cei mai importanţi parteneri comerciali ai Moldovei și dorește ca economia Republicii Moldova să rămînă o destinaţie atractivă pentru businessul turcesc. Igor Dodon a pledat pentru valorificarea deplină a potențialului existent de colaborare, în beneficiul ambelor state.

Președintele Republicii Moldova a exprimat gratitudine părții turce pentru suportul acordat în implementarea a zeci de proiecte sociale în țara noastră, inclusiv în autonomia găgăuză. În context, șeful statului a specificat că mizează pe continuitatea suportului acordat pentru proiectele cu impact regional, în special prin intermediul Agenţiei turce pentru colaborare internațională şi dezvoltare (TIKA).

În mod special Igor Dodon a mulțumit, pentru asistenţa financiară oferită de Guvernul Republicii Turcia la renovarea sediului instituției prezidențiale, subliniind că partea moldovenească va fi bucuroasă de prezența dlui Recep Tayyip Erdoğan, Preşedintele Republicii Turcia la inaugurarea clădirii Preşedinţiei Republicii Moldova.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova