PRESEDINTELE TARII A AVUT O INTREVEDERE CU O DELEGATIE DIN TURKMENISTAN

O delegaţie din Turkmenistan se află în Moldova cu o vizită de lucru. Din componența delegației fac parte reprezentanţi ai conducerii ţări, ai comunităţii oamenilor de afaceri, oameni ai culturii.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu conducătorul delegaţiei turkmene, vice-preşedintele cabinetului de miniştri al Turkmenistanului, ministrul de externe al Turkmenistanului, Rașid Meredov.

În cursul întrevederii părțile au discutat în detalii starea actuală a relaţiilor moldo-turkmene, precum şi o eventuală intensificare a colaborării în mai multe domenii, cum ar fi cel al agriculturi, sectorul energetic şi în domeniul cooperării interculturale.

Astăzi, împreună cu delegaţia din Turkmenistan, președintele va participa la inaugurarea Memorialului Soldatului Necunoscut din satul Delacău, raionul Anenii-Noi. Mîine, reprezentanţii delegaţiei turkmene vor avea mai multe întrevederi în regiunile ţării.

Șeful statului a acceptat cu plăcere invitația Preşedintelui Turkmenistanului, Gurbanguly Berdymouhamedov de a întreprinde o vizită în Turkmenistan, în luna septembrie, curent.

”Există un potenţial substanțial pentru dezvoltarea relaţiilor moldo-turkmene. Lărgim constant cercul partenerilor noştri, atît în Occident, cît şi în Est”, a concluzionat Igor Dodon.

Serviciul de Presă al Președinției R. Moldova

Virginia Filip 17.05.2017 - 09:33

Am crezut ca Dodon nu stie decat drumul spre Rusia, in ceea ce priveste intalnirile oficiale, dar mai are unul si prin zona. Aceasta vizita o fi fost aranjata tot de Putin? I-o fi zis sa se intalneasca el cu presedintele Turkmenistanului, ca nu se ridica la valoarea lui Putin.