PRESEDINTELE TARII A AVUT O INTREVEDERE CU MAI MULTI AMBASADORI ACREDITATI IN REPUBLICA MOLDOVA, CU RESEDINTA LA MOSCOVA

Președintele țării a avut o întrevedere cu mai mulţi ambasadori acreditaţi în Republica Moldova, cu reşedinţa la Moscova

Aflat într-o vizită de lucru la Moscova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu mai mulţi ambasadori acreditaţi în Republica Moldova, cu reşedinţa la Moscova.

Discuțiile s-au axat pe chestiuni legate de politica internă și ceaexternă a țării. Șeful statului s-a referit în mod special laeforturile instituției prezidențiale de a stabili relații decolaborare eficiente cu toți partenerii externi, atît din Vest cît șidin Est în vederea atragerii investițiilor în Republica Moldova, reanimării economiei țării, creării locurilor noi de muncă, antrenării tineretului în proiecte de deschidere a noi afaceri etc. În context, Igor Dodon a relatat despre rezultatele vizitelor recente pe care le-a avut în Italia și Armenia.

Totodată, președintele țării a menționat interesul Președinției pentru soluționarea problemei transnistrene. A vorbit despre înțelegerile pe care le-a avut cu partea italiană, care în curînd va prelua președinția în OSCE, în vederea susținerii țării noastre în acest proces și organizării negocierilor în formatul ”5+2.

În finalul întrevederii, președintele țării și-a exprimat dorința ca ambasadorii acreditați în ţara noastră să viziteze mai des Republica Moldova.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova