PRESEDINTELE TARII A AVUT O INTREVEDERE CU CONDUCEREA ORGANIZATIEI NEGUVERNAMENTALE CENTROSOIUZ

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu conducerea organizației neguvernamentale CentroSoiuz (SoiuzPotrebKooperatia) – cea mai mare asociație din Federația Rusă, specializată în protecția drepturilor consumatorilor și dezvoltarea propriei produceri agricole în majoritatea regiunilor Rusiei.

Părțile au discutat perspectivele activizării cooperării între agrarienii moldoveni și companiile rusești ce sînt implicate în importul producției noastre. Șeful statului a menționat că CentroSoiuz intenționează să susțină producătorii noștri în acest domeniu, și, printre altele, propune implementarea tehnologiei de congelare a produselor agroalimentare pe teritoriul Republicii Moldova pentru a simplifica transportarea acestora în Rusia.

Totodată Igor Dodon a specificat că partenerii ruși au manifestat un interes sporit față de cooperarea cu partea moldovenească. În acest context, Președintele Moldovei a menționat că, în septembrie curent, la Chișinău, va avea loc unul dintre cele mai de amploare business-forumuri din ultimii ani, cu participarea a sute de companii mari din Rusia și Moldova, ceea ce va conduce la crearea unor perspective favorabile de colabore comercial-economică între statele noastre.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova