PRESEDINTELE TARII A AVUT O INTREVEDERE CU CANDIDATII LA FUNCTIA DE JUDECATOR

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu candidații la funcția de judecător, care au fost propuși de către Consiliul Superior al Magistraturii pentru a fi numiți în funcție pînă la atingerea plafonului de vîrstă.

În urma examinării dosarelor prin prisma rigorilor prevăzute de Legea cu privire la statutul judecătorului, precum și a spiritului reformei în sectorul justiției, opt judecători au fost numiți în funcție. Este vorba despre Arhip Alexandru, Chironeț Ioana, Niculcea Andrei, Pascari Roman, Secrieru Iraida, Stratan Sergiu, Talmaci Iana și Turculeț Leonid.

În contextul realității dificile cu care se confruntă justiția din statul nostru, Igor Dodon și-a exprimat încrederea că persoanele numite vor contribui la restabilirea calității actului justiției și încrederii societății în sistemul judecătoresc. „Este absolut important ca multașteptata reformă să se producă chiar în momentul numirii noilor judecători, care să contribuie la sporirea prestigiului justiției, în conformitate cu cele mai înalte standarde”, a remarcat Președintele țării.

Împreună cu urările de mari succese în activitate, Igor Dodon a reiterat importanța asigurării independenței sistemului judecătoresc și funcționarea sistemului doar în interesul justițiabililor și al statului.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova