PRESEDINTELE TARII A AVUT O INTREVEDERE CU AMBASADORUL TURCIEI

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Turcia în țara noastră, E.S. Gürol Sökmensüer.

În cursul dialogului, interlocutorii au discutat despre rezultatele vizitei Președintelui Republicii Turcia Recep Tayyip Erdoğan în Republica Moldova și pașii care urmează să-i întreprindă în continuare.

Șeful statului a adus mulțumiri părții turce pentru sprijinul acordat în organizarea vizitei la cel mai înalt nivel. Totodată, Igor Dodon a accentuat necesitatea conjugării eforturilor în vederea realizării înțelegerilor la care s-a ajuns și a acordurilor care au fost încheiate în scopul asigurării parteneriatului strategic dintre statele noastre.

Părțile au mai vorbit despre importanța implementării proiectelor comune în domeniul economic și social. ”Este vorba despre venirea unor bănci turce pe piața bancară a țării noastre, despre mai multe proiecte la Chișinău și Comrat”, a specificat șeful statului.

De asemenea, Igor Dodon și Gürol Sökmensüer au discutat despre înțelegerea la care au ajuns Primele Doamne de a acorda asistență Secției de hematologie oncologică pentru copii, din cadrul Institutului Oncologic din RM în vederea îmbunătățirii condițiilor de tratament ale copiilor diagnosticați cu maladii oncologice. ”În acest sens Emine Erdoğan și Galina Dodon au făcut deja schimbul necesar de scrisori”, a menționat Președintele țării.

La întrevedere a participat și conducerea Agenției guvernamentale TIKA care a dat asigurări că în prezent, la sediul Președinției Republicii Moldova au loc ultimele lucrări de amenajare, astfel încît la începutul lunii decembrie colectivul administrației prezidențiale să poată deja activa în clădirea renovată.

În altă ordine de idei, Igor Dodon a reconfirmat că pe data de 29 octombrie, de Ziua Națională a Republicii Turcia, va merge la Istanbul, la invitația președintelui Turciei, pentru a participa la deschiderea celui de-al treilea aeroport din Istanbul, care este și cel mai mare aeroport din lume.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova