PRESEDINTELE TARII A AVUT O INTREVEDERE CU AMBASADORUL REPUBLICII COREEA

Președintele Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Republicii Coreea în Republica Moldova, cu reședința la Kiev, E.S. Lee Yang Goo, în legătură cu încheierea misiunii sale diplomatice în țara noastră.

Oficialii au discutat diverse aspecte ce țin de relațiile bilaterale și au convenit asupra necesității extinderii acestora, deoarece nivelul actual al colaborării comercial-economice nu reflectă potențialul real de dezvoltare.

În cadrul dialogului, șeful statului a menționat că Republica Coreea este un distribuitor important de produse tehnologice de înaltă calitate în țara noastră, domeniu care prezintă un interes major pentru agenții economici din ambele țări. De asemenea, Igor Dodon a remarcat că Republica Moldova are semnate acorduri de liber schimb cu Uniunea Europeană, CSI și Turcia, fapt care permite țării noastre să fie atractivă pentru investitorii din Coreea de Sud.

Totodată, Președintele țării a subliniat că pentru asigurarea creșterii economice și atragerea investitorilor străini, este necesar de creat o situație internă stabilă în Republica Moldova și de realizat în continuare strategia cu privire la politica externă echilibrată dintre Est și Vest.

În încheierea discuției, Igor Dodon i-a adresat mulțumiri domnului Lee Yang Goo pentru contribuția la dezvoltarea relațiilor de cooperare dintre Republica Moldova și Republica Coreea, dorindu-i succes în activitatea diplomatică pe care o va desfășura în continuare.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova