PRESEDINTELE TARII A AVUT O INTREVEDERE CU AMBASADORUL FRANTEI

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Franței în țara noastră, Pascal Le Deunff.

În cadrul dialogului, oficialii au făcut schimb de opinii cu privire la aprofundarea relațiilor bilaterale în toate domeniile de interes reciproc.

Șeful statului l-a felicitat pe dl Ambasador cu ocazia victoriei selecționatei Franței în meciul de calificare pentru Euro-2020, care s-a desfășurat la 22 martie, pe stadionul „Zimbru”. De asemenea, Igor Dodon a menționat prestația destoinică a selecționatei Moldovei și, totodată, a exprimat echipei franceze recunoștința noastră pentru atitudinea serioasă și respectuoasă față de jucătorii moldoveni.

În continuare, Președintele țării a discutat cu Ambasadorul Franței posibilele scenarii ale evoluției situației politice interne din Republica Moldova, după ce Parlamentul de legislatură nouă și-a început activitatea.

În acest context, șeful statului i-a comunicat diplomatului francez despre intenția de a-i invita, în timpul apropiat, pe liderii celor trei forțe politice (PSRM, PDM, blocul ACUM), separat, pentru a negocia formarea majorității parlamentare.

”Consider că platforma de negocieri pe care o oferă Președintele poate crea condiții pentru depășirea situației complicate, legate de perspectiva neclară de configurare a guvernării”, a specificat Igor Dodon.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova