PRESEDINTELE TARII A AVUT O INTREVEDERE CU AMBASADORUL EXTRAORDINAR ŞI PLENIPOTENTIAR AL REPUBLICII AZERBAIDJAN IN REPUBLICA MOLDOVA

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, ES Gudsi Dursun oglu Osmanov.

În cadrul dialogului, părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la politica internă și externă, situația curentă din Moldova și relațiile bilaterale moldo-azere.

De asemenea, oficialii au discutat despre realizarea înțelegerilor dintre președinții Republicii Moldova și Republicii Azerbaidjan privind implementarea pe parcursul anului 2018 a unor proiecte sociale în țara noastră. Astfel, cu susținerea părții azere, în orașul Ceadîr-Lunga din Găgăuzia se planifică a fi edificat un Centru Cultural-Educativ pentru Copii și Tineret care va include o școală de muzică și artă, centre de creație pentru copii, Asociaţia meşterilor populari, ș.a.

Totodată, ca urmare a discuțiilor pe care le-a avut anterior șeful statului cu președintele Republicii Azerbaidjan, Igor Dodon a lansat în mod repetat invitația în adresa președintelui Ilham Aliyev de a efectua o vizită oficială în țara noastră pe parcursul anului curent.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova