PRESEDINTELE TARII A AVUT O INTREVEDERE CU AMBASADORII FEDERATIEI RUSE, UE, SUA, TURCIA, MAJORITATEA STATELOR DIN UE SI CSI, ALTE TARI PRIETENE ALE REPUBLICII MOLDOVA

Igor Dodon, președintele Republicii Moldova a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorii Federației Ruse, UE, SUA, Turcia, majoritatea statelor din UE și CSI și alte state prietene ale Republicii Moldova. Discuțiile cu reprezentanții corpului diplomatic au devenit tradiționale la Președinție, astăzi întîlnirea avînd loc într-un format mai nou.

Părțile au abordat în detalii mai multe subiecte de actualitate din politica internă și externă a țării.

Astfel, în ce privește politica internă, au fost puse în discuție modificarea sistemului electoral, reforma guvernului, referendumul anti-Chirtoacă, dar și semnificația zilei de 9 Mai.

Totodată, președintele a trecut în revistă ultimele evenimente din politica externă, inclusiv a vorbit despre semnarea memorandumului cu Comisia Economică Eurasiatică, depunerea cererii pentru obținerea calității de membru a UEEA, vizitele recente, dar și agenda Președinției în domeniul relațiilor externe, în viitorul apropiat.

”Este un format de dialog foarte reușit, deoarece putem face un schimb de opinii din prima sursă. Vom continua”, a concluzionat șeful statului.

Serviciul de Presă al Președinției R. Moldova