PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA L-A PREZENTAT CORPULUI DE PROCURORI PE NOUL PROCUROR GENERAL

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, l-a prezentat corpului de procurori pe dl Alexandru Stoianoglo, Procuror General al Republicii Moldova. Șeful statului a menționat că astăzi a semnat decretul de numire a dlui Stoianoglo în funcție, după recepționarea avizului pozitiv al Consiliului Superior al Procurorilor, care a fost votat unanim.

Igor Dodon i-a urat succes în îndeplinirea sarcinilor dificile ce îi revin acestei instituții importante în stat. În acest sens, Președintele țării a lansat cinci propuneri în adresa Procurorului General de care ar fi bine să se ghideze în activitatea sa de mai departe:

- Eradicarea corupției din sistem,

- Neadmiterea implicării politicului în activitatea instituției,

- Investigarea cu succes a dosarelor de rezonanță,

- Neadmiterea implicării factorului extern în activitate, nici din Est, nici din Vest,

- Crearea unei echipe de procurori profesioniști și integri, cu experiență în domeniu.

Șeful statului a reiterat faptul că atît procurorii, cît și societatea, așteaptă rezultate concludente cu privire la investigarea fraudei bancare, deconspirarea schemelor de corupție, uzurparea puterii în stat și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

De asemenea, Igor Dodon și-a exprimat speranța că odată cu numirea Procurorului General, instituția va deveni cu adevărat una profesionistă, ghidată de respectarea strictă a legislației. Totodată, Președintele țării a dat asigurări că profesionalismul, integritatea și respectarea strictă a legislației vor fi apreciate și susținute plenar de actuala guvernare.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova