PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA A VIZITAT UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE „NICOLAE TESTEMITANU”

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vizitat Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, la invitația rectorului acestei instituții, Emil Ceban.

Șeful statului a făcut cunoștință cu activitatea instituției care instruiește cadre medicale şi farmaceutice în conformitate cu viziunile moderne şi exigenţele internaţionale de formare a viitorilor specialişti. Igor Dodon a făcut un schimb de opinii cu membrii Senatului universitar, ai Consiliului de administrație și Asociației studenților și rezidenților în medicină, în contextul schimbărilor ce au avut loc recent în conducerea instituției.

De asemenea, Președintele țării a vizitat Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală și a discutat despre posibilitatea de consolidare a bazei clinice de pregătire a cadrelor.

Igor Dodon a salutat inițiativa creării unui Spital Universitar dotat cu tehnologii medicale de ultimă generație. Șeful statului a dat asigurări ca va contribui la identificarea investitorilor care ar dori să participe la edificarea acestui centru medical ce ar corespunde tuturor standardelor internaționale.

Totodată, Președintele țării și-a exprimat disponibilitatea de a acorda tot sprijinul necesar pentru marcarea în anul viitor a 75 de ani de la fondarea Universității.

Pe final, șeful statului a mulțumit întregului corp administrativ și academic pentru implicare și dăruire în procesul de dezvoltare a învățămîntului superior medical şi de consolidare a sistemului de sănătate din republică, iar studenților și rezidenților le-a dorit succes și perseverență în nobila meserie pe care urmează să o practice.

Menționăm că în prezent, în cadrul universității activează circa 1000 de specialişti înalt calificați. Pe parcursul a 74 ani de la fondare, Universitatea a pregătit peste 43 de mii de medici şi farmacişti, iar în acest an de studii, sînt instruiți peste 7300 de tineri atît din Republica Moldova, cît şi din alte 32 de ţări ale lumii.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova