PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA A PRIMIT SCRISORILE DE ACREDITARE DIN PARTEA A PATRU AMBASADORI AGREATI

În cadrul unei ceremonii oficiale, Președintele țării, Igor Dodon, a primit scrisorile de acreditare din partea a patru ambasadori agreați în Republica Moldova: E.S. Steven Mark Fisher, Ambasador al Regatului Marii Britanii și Irlandei de Nord; E.S. Donika Hoxha, Ambasador al Republicii Albania cu reședința la Sofia; E.S. Manuel Larrotcha Parada, Ambasador al Regatului Spaniei cu reședința la București; E.S. Marjut Akola, Ambasador al Republicii Finlanda cu reședința la București.

Igor Dodon a felicitat diplomații cu prilejul acreditării în calitate de ambasadori în Republica Moldova și oportunitatea de a contribui la dinamizarea relațiilor bilaterale dintre statele noastre în toate domeniile de interes comun.

Șeful statului a reiterat poziția fermă a instituției prezidențiale privind promovarea unei politici externe echilibrate, bazată pe relații de colaborare reciproc avantajoase atît cu Vestul, cît și cu Estul, în baza intereselor naționale.

Președintele țării a urat fiecărui ambasador succes în îndeplinirea mandatului său, dînd asigurări că pot miza pe sprijinul său plenar în buna desfășurare a activității diplomatice.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova