PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA A AVUT O INTREVEDERE DE LUCRU CU MINISTRUL AFACERILOR EXTERNE AL REPUBLICII LETONE

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Letone, Edgars Rinkēvičs care se află într-o vizită în Republica Moldova.

Oficialii au discutat starea actuală și perspectivele dezvoltării relațiilor bilaterale. Interlocutorii au constatat dialogul activ între țările noastre pe parcursul a 27 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice.

Igor Dodon a exprimat mulțumiri pentru asistența financiară acordată Republicii Moldova de către Guvernul Letoniei în contextul promovării reformelor de modernizare a ţării, inclusiv prin proiecte bilaterale.

De asemenea, șeful statului a apreciat continuitatea lucrărilor Comisiei interguvernamentale moldo-letone pentru cooperare comercial-economică, industrială şi tehnico-ştiinţifică. În context, Președintele a remarcat activitatea agenților economici din ambele țări, însă, volumul comerțului bilateral nu reflectă potențialul care trebuie valorificat.

Totodată, Igor Dodon a apreciat buna cooperare la nivel de administrații publice locale. ”Avem semnate deja 27 acorduri de colaborare, dintre care 10 acorduri între administrațiile publice locale din Regiunea de Dezvoltare Nord a RM și regiuni din Letonia”, a subliniat șeful statului.

În alt context, oficialii au discutat despre situația politică actuală din RM și etapa importantă prin care trece țara noastră, în special, despre faptul că susținerea deplină acordată noii guvernări de concetățenii noștri și susținerea masivă din partea celor mai importanți parteneri ai Republicii Moldova – și din Vest, și din Est – este o șansă excelentă pentru dezvoltarea țării.

Igor Dodon a menționat faptul că instituția prezidențială împreună cu majoritatea parlamentară și Guvernul va promova și în continuare o politică externă echilibrată în baza intereselor naționale ale țării cu respectarea statutului de neutralitate a Republicii Moldova.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova