PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA A AVUT O INTREVEDERE CU SUBSECRETARUL DE STAT PENTRU AFACERI POLITICE AL DEPARTAMENTULUI DE STAT AL SUA

În cadrul vizitei la New York, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu David Hale, Subsecretar de Stat pentru Afaceri Politice al Departamentului de Stat al SUA. Oficialii au discutat evoluția relațiilor bilaterale, remarcînd caracterul ascendent al acestora.

Părțile au constatat intensificarea dialogului strategic dintre Republica Moldova și Statele Unite, grație consensului politic intern și susținerii din partea partenerilor externi, inclusiv al Statelor Unite ale Americii.

Igor Dodon a exprimat mulțumiri conducerii SUA pentru susținerea Moldovei, inclusiv a actualei coaliții de guvernare. Șeful statului a reiterat importanța menținerii majorității parlamentare și a Guvernului întru restabilirea instituțiilor democratice și implementarea reformelor asumate.

Referindu-se la discursul pe care l-a rostit în cadrul Adunării Generale ONU, Președintele țării a menționat importanța promovării politicii externe echilibrate și a păstrării statutului de neutralitate a Republicii Moldova.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova