PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA A AVUT O INTREVEDERE CU PRESEDINTII CAMERELOR DE COMERT SI INDUSTRIE DIN TARILE CSI

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu președinții Camerelor de Comerț și Industrie din țările CSI care se află în Moldova cu prilejul celebrării celei de-a 100 aniversări a instituției camerale din Republica Moldova.

Șeful statului a salutat prezența delegațiilor CCI din Federația Rusă, Belarus, Kîrgîzstan, Armenia, Uzbekistan la noi în Moldova. Igor Dodon a subliniat importanța stabilirii unor parteneriate durabile care ar contribui la dezvoltarea relațiilor comercial-economice dintre statele noastre.

Președintele țării a mai informat audiența despre interesul Moldovei de a coopera atît cu partenerii din Est, cît și din Vest. În context, Igor Dodon a menționat buna colaborare la nivel de președinție cu țările CSI, amintind despre recenta sa vizită la summitul CSI din Dușanbe.

De asemenea, șeful statului a relatat despre Forumul economic moldo-rus, care s-a desfășurat la Chișinău, în cadrul căruia au fost semnate memorandumuri de cooperare cu investitorii din Federația Rusă în sumă de circa 250 mln. dolari.

Totodată, Igor Dodon a subliniat faptul că există un potențial enorm de colaborare între CCI din țările noastre care trebuie valorificat pe deplin.

Președintele Moldovei a urat succes participanților la întrevedere, asigurîndu-i de sprijin în implementarea proiectelor de interes comun.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova