PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA A AVUT O INTREVEDERE CU PRESEDINTELE REPUBLICII MACEDONIA

În cursul vizitei în Republica Azerbaidjan, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Președintele Republicii Macedonia, Gjorge Ivanov.

Igor Dodon a menționat că, în acest an, sînt marcați 23 de ani de la stabilirea contactelor diplomatice moldo-macedonene, perioadă în care au fost întreprinși mai mulți pași meniți să consolideze colaborarea dintre țările noastre atît la nivel bilateral, cît şi multilateral.

Interlocutorii au fost unanimi în opinia privind necesitatea fortificării și extinderii raporturilor bilaterale în toate domeniile de interes comun, în special, în domeniul turismului.

Președintele Igor Dodon a exprimat interesul față de experiența Republicii Macedonia în atragerea investițiilor străine și a îndemnat participarea companiilor macedonene în activitatea zonelor economice libere şi a parcurilor industriale din Republica Moldova.

Șeful statului a salutat faptul că Președintele Macedoniei, Gjorge Ivanov, a acceptat invitația sa de a vizita Republica Moldova. Președintele macedonean a confirmat că va efectua o vizită oficială în țara noastră în perioada 17-18 iulie curent.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova