PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA A AVUT O INTREVEDERE CU PRESEDINTELE PARLAMENTULUI REGATULUI DANEMARCEI

Președintele Republicii Moldova, domnul Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Preşedintele Parlamentului Regatului Danemarcei, doamna Pia Kjærsgaard, care se află în țara noastră cu o vizită oficială.

Părțile au discutat mai multe aspecte legate de relaţiile bilaterale. Șeful statului a menţionat că raporturile diplomatice dintre Moldova şi Danemarca au fost stabilite în anul 1992, fiind înregistrată o evoluție pozitivă a dialogului la nivel politic superior.

”În același timp, indicatorii înregistrați în domeniul comercial-economic sînt destul de modeşti: în primul semestru al anului curent, volumul schimbului comercial a constituit doar 7 mln. dolari, fiind, totuşi, atestată o creştere comparativ cu doi ani precedenți. Totodată, Moldova este interesată de investiții directe din Danemarca”, a specificat Igor Dodon.

De asemenea, în cadrul dialogului interlocutorii au discutat despre politica internă a Moldovei în contextul viitoarelor alegeri parlamentare. Referindu-se la politica externă a ţării noastre, Președintele țării a menţionat că Moldova trebuie să construiască relaţii echilibrate reciproc avantajoase atît cu Vestul, cît şi cu Estul.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova