PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA A AVUT O INTREVEDERE CU MISIUNEA FONDULUI MONETAR INTERNATIONAL

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu membrii Misiunii Fondului Monetar Internațional, condusă de Ruben Atoyan.

Oficialii au discutat mai multe chestiuni cu privire la relațiile bilaterale dintre Republica Moldova și instituția financiară internațională. În special, părțile au examinat perspectivele de relansare a unui parteneriat deplin, care a fost stopat în perioada activității Guvernului precedent al țării noastre.

În context, Igor Dodon i-a asigurat pe reprezentanții FMI că întreaga conducere a Moldovei, inclusiv Președintele RM, Prim-ministrul și Președintele Parlamentului, cooperează activ pe toate subiectele financiar-economice, iar Guvernul se bucură de sprijinul necesar al administrației Președintelui și al majorității parlamentare.

De asemenea, șeful statului a remarcat că experiența noastră legată de colaborarea cu Fondul Monetar Internațional și alte instituții internaționale ne oferă posibilitatea de a avea un dialog responsabil, profesionist și deschis în toate problemele actuale din economie, sistemul social, financiar-bancar, fiscal și energetic.

Igor Dodon a dat asigurări Misiunii FMI că Președintele și Guvernul Republicii Moldova nu intenționează să limiteze statutul independent al Băncii Naționale a Moldovei și a altor instituții regulatorii. Totodată, șeful statului a pledat pentru o activitate transparentă a acestor instituții.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova