PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA A AVUT O INTREVEDERE CU MINISTRUL AFACERILOR EXTERNE AL REPUBLICII LITUANIA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ministrul afacerilor externe al Republicii Lituania, Linas Linkevicius.

Șeful statului a salutat vizita oficialului lituanian în Moldova și a apreciat dialogul politic activ dintre statele noastre. Oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la situația din Republica Moldova precum și asupra stadiului actual al relațiilor moldo-lituaniene.

Președintele a mulțumit pentru sprijinul pe care îl oferă Lituania țării noastre precum și pentru menţinerea Republicii Moldova în topul statelor prioritare pentru Asistenţa de Dezvoltare. Totodată, șeful statului a exprimat interes pentru valorificarea potenţialului de cooperare economică moldo-lituaniană, inclusiv pentru atragerea investițiilor lituaniene în economia moldovenească.

În alt context, Igor Dodon și Linas Linkevicius au vorbit despre schimbările semnificative din țara noastră, în special, despre obținerea unui larg consens național și susținerea internațională oferită de marile forțe Moldovei. În acest sens șeful statului a menționat faptul că noua putere de la Chișinău va păstra și implementa Acordurile semnate cu partenerii din Est și din Vest și va promova o politică externă echilibrată în baza intereselor naționale ale țării și în beneficiul cetățenilor noștri.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova