PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA A AVUT O INTREVEDERE CU DELEGATIA COALITIEI NATIONALE PENTRU SUSTINEREA EVREILOR DIN EURASIA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu delegația Coaliției naționale pentru susținerea evreilor din Eurasia (NCSEJ), condusă de Daniel Rubin, președintele organizației.

În cadrul discuțiilor, șeful statului a salutat aflarea experților de nivel înalt din cadrul NCSEJ în Moldova. În context, Igor Dodon a menționat că autoritățile naționale au stabilite relații de bună colaborare cu comunitatea evreiască din Republica Moldova și pledează pentru consolidarea și extinderea raporturilor de colaborare cu Statul Israel și organizațiile internaționale evreiești și în special cu NCSEJ.

De asemenea, Președintele a subliniat că sîntem deschiși spre promovarea unor proiecte comune cu NCSEJ de valorificare a potențialului inter-uman prin realizarea diverselor proiecte sociale și educațional-culturale, organizarea forumurilor economice comune ș.a.

La finele întrevederii, Igor Dodon a reiterat poziția Președintelui RM de a stabili relații de prietenie cu toate statele, atît din Vest, cît și din Est, în corespundere cu interesele naționale ale țării.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova