PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA A AVUT O INTREVEDERE CU AMBASADORUL REPUBLICII TURCIA

Astăzi, Președintele țării, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Turcia în țara noastră, E.S. Gürol Sökmensüer.

Oficialii au discutat diverse aspecte ce țin de relațiile bilaterale și au făcut un amplu schimb de opinii privind situația politică internă din Republica Moldova.

În cadrul dialogului, Igor Dodon a salutat relațiile de parteneriat strategic stabilite între țările noastre și și-a exprimat speranța că în scurt timp va fi creat un Guvern care va iniția implementarea în practică a Acordului de cooperare strategică între Moldova și Turcia, semnat în toamna anului trecut de către președinții celor două țări.

Șeful statului a mulțumit diplomatului pentru toate proiectele economice și sociale care sînt implementate de Republica Turcia în Republica Moldova, și în special în UTA Găgăuzia. Igor Dodon și Gürol Sökmensüer au fost unanimi în opinia că alegerile din această regiune trebuie să se desfășoare în mod democratic, cu respectarea tuturor standardelor internaționale.

În altă ordine de idei, părțile au examinat aspecte legate de organizarea vizitei oficiale a Președintelui Republicii Moldovala Ankara, în toamna anului curent.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova