PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA A AVUT O INTREVEDERE CU AMBASADORUL REPUBLICII FINLANDA

Președintele țării Igor Dodon a avut o întrevedere de rămas bun cu Ambasadorul Republicii Finlanda în Republica Moldova, cu sediul la București, E.S. Pohjanheimo Paivi.

În cursul dialogului, șeful statului a apreciat activitatea prodigioasă a dnei Ambasador în țara noastră pe parcursul mandatului. Igor Dodon a menționat că relațiile bilaterale dintre statele noastre sînt foarte bune. ”Avem semnate 6 acorduri bilaterale ceea ce constituie o bază bună pentru dezvoltarea cooperării pe multiple planuri”, a specificat Președintele.

De asemenea, Igor Dodon a remarcat interesul Moldovei pentru preluarea experienței Republicii Finlanda în mai multe domenii, inclusiv în cel politic. ”Faptul că pe data de 14 aprilie, în Finlanda, au avut loc alegerile parlamentare și conducerea organului legislativ deja a fost aleasă - este un bun exemplu pentru noi”, a subliniat șeful statului.

În alt context, Președintele țării a salutat sprijinul acordat de Finlanda Republicii Moldova prin intermediul programelor UE, cum ar fi cele de twinning şi EUBAM. Totodată, Igor Dodon a adus mulțumiri pentru cooperarea şi pe dimensiunea de securitate, pentru asistența Finlandei în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Pe final, șeful statului a reiterat faptul că instituția prezidențială este interesată și continuă să promoveze o politică externă echilibrată, să construiască relații de bună cooperare atît cu țările din Est, cît și din Vest.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova