PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA A AVUT O INTREVEDERE CU AMBASADORUL FRANTEI IN TARA NOASTRA

Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Franței în Republica Moldova, Pascal Le Deunff. Părțile au discutat agenda relațiilor bilaterale, precum și subiecte cu privire la politica internă și externă a țării noastre.

Interlocutorii au abordat în detalii subiectul privind participarea lui Igor Dodon la summit-ul Francofoniei, care va avea loc în perioada 11-12 octombrie, la Erevan. În context, șeful statului a menționat că delegația Republicii Moldova va participa activ la lucrările sesiunii plenare. De asemenea, Președintele țării noastre va rosti un discurs și va avea o serie de întrevederi bilaterale.

Totodată, Igor Dodon și Pascal Le Deunff au discutat şi despre vizita ce urmează să fie întreprinsă la Paris de către Președintele Moldovei, în noiembrie, la invitația președintelui francez, Emmanuel Macron. În cadrul acesteia, Igor Dodon va participa la Forumul Păcii dedicat aniversării a 100 de ani de la sfîrșitul Primului Război Mondial, unde va rosti un discurs și va avea întrevederi bilaterale.

În timpul discuției cu ambasadorul francez, șeful statului a subliniat că agenda încărcată a politicii externe a Președintelui Republicii Moldova este o confirmare a cursului spre stabilirea unor relații echilibrate şi reciproc avantajoase cu partenerii străini pe baza principiului de neutralitate a Moldovei.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova