”PRESEDINTELE RASPUNDE”

Igor Dodon: Stimați oponenți, îl dați jos pe Dodon dar ce faceți mai departe? Iar căutați pe cine să mai dați jos?

Oamenii vor ca președintele țării să fie alături de ei, pe cetățeni nu-i interesează să dea jos pe cineva, ci îi interesează apa, drumurile, grădinițele și multe alte lucruri. Declarația a fost făcută de Igor Dodon în cadrul ediției ”Președintele răspunde”.

Șeful statului a menționat că majoritatea oponenților săi și de pe stînga, și de pe dreapta nu au un alt mesaj în campania electorală în afara de mesajul împotriva președintelui Igor Dodon.

”Este o tactică greșită pentru că cetățenii așteaptă soluții. Oamenii s-au săturat de dat jos pe cineva. Oamenii vor să vadă ce propune fiecare concurent electoral. Stimați oponenți, îl dați jos pe Dodon dar ce faceți mai departe? Iar căutați pe cine să mai dați jos?”, a întrebat Dodon.

Șeful statului susține că va face tot posibilul ca țara în continuare să aibă un președinte responsabil, care să fie alături de oameni.

”Oamenii vor ca președintele să fie alături de ei. Nu-i interesează ”Jos”, îi interesează apa, drumurile, grădinița și multe alte lucruri. Nu mă voi axa pe mesaje contra cuiva, voi veni cu propuneri și soluții cum să îmbunătățim calitatea vieții oamenilor. Vreau să construim împreună o Moldovă unde vrei să trăiești”, a spus președintele Dodon.

 

Occidentul recunoaște că Igor Dodon este politicianul cu cele mai mari șanse la prezidențiale

Partenerii occidentali ai Republicii Moldova recunosc faptul că actualul șef al statului, Igor Dodon, are cele mai mari șanse la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Totodată, aceștia declară că indiferent de rezultatele scrutinului, partidele de dreapta oricum vor trebui să formeze o coaliție cu PSRM.

„Eu am discuții cu mai mulți parteneri, inclusiv din Occident, care spun foarte clar – noi înțelegem că dvs aveți cele mai mari șanse să învingeți. Noi înțelegem că indiferent de ce se va întîmpla, dvs rămîneți liderul cu cea mai mare încredere din partea populației și aveți un bazin electoral foarte mare. Fără PSRM și liderul neformal al socialiștilor, adică Igor Dodon, va fi foarte dificil de creat majorități parlamentare, guverne, atît în următoarea jumătate de an, cît și peste un an, doi sau trei”.

În acest context, Igor Dodon a chemat-o pe Maia Sandu, dar și pe alți contracandidați de dreapta, să nu se grăbească cu declarații, care, ulterior, ar putea să le șifoneze și mai tare imaginea.

„Nimic nu se uită. Și pe urmă alegătorii voștri o să vă întrebe: De ce ai fost așa de principial? Și stupid o să arate nu Dodon, dar dvs, cînd o să veniți și o să sărutați drapelul, cînd vă vom numi într-o funcție sau alta într-o eventuală coaliție”, a conchis președintele.

 

Igor Dodon către Maia Sandu: Nu o mai faceți pe Ileana Cosînzeana!

Igor Dodon i-a sugerat Maiei Sandu să fie mai pragmatică și realistă, și să nu o facă pe Ileana Cosînzeana în politica moldovenească.

Șeful statului i-a recomandat liderului PAS că nu facă declarații de dragul declarațiilor și i-a amintit despre jurămintele care le dădea la începutul anului trecut.

”Maia Sandu jura, în ianuarie anul trecut, că nu face coaliție nici cu Dodon, nici cu democrații. Și… Maia Grigorievna, ce ai făcut? Anul trecut ai semnat două acorduri de coaliție cu Dodon și cu socialiștii, unul în iunie și altul în septembrie. Tare principiali mai sînteți. Nu o mai faceți pe Ileana Cosînzeana! Lăsați poveștile cu zmei. Dacă va fi necesar, dar va fi, va trebui să ne așezăm și să discutăm”, a declarat Dodon.

Igor Dodon a invitat-o pe Sandu să coboare cu picioarele pe pămînt, deoarece PAS nu va avea majoritatea parlamentară în Parlament.

”Pe cine veți înainta în funcția de premier? Pe Usatîi, Șor, Candu? Sau credeți că aveți șansa să luați majoritatea parlamentară. Lucrul acesta nu va fi și știți despre asta. Fiți mai pragmatici, mai realiști, nu faceți declarații de dragul declarațiilor. Alegerile trec, dar noi trebuie să mergem înainte”, a declarat Dodon.

 

Igor Dodon a comentat întrevederile dintre Sandu și Filip

Maia Sandu dă dovadă de neconsecvență și lipsă de principialitate prin declarațiile și acțiunile sale. O demonstrează și faptul că după ce, anul trecut, spunea că liderul PDM, Pavel Filip, trebuie să stea la pușcărie, astăzi își dorește o coaliție cu democrații.

„M-au întrebat despre întrevederile dintre Maia Sandu și Pavel Filip. Pînă acum spuneați că familia lui Filip exportă nuci, îs răi, trebuie puși la pușcărie, iar acum ei deodată sînt buni. Adică, cînd vă trebuie – sînt buni, cînd nu vă trebuie – sînt răi. Cei cu chestia asta așa principială în activitatea dvs? Oamenii lucrul acesta îl văd!”, a declarat Igor Dodon.

 

La alegerile prezidențiale, PSRM va susține candidatul independent Igor Dodon

Igor Dodon a reiterat că în această campanie electorală pentru alegerile prezidențiale va candida independent. Totodată, el va fi susținut de către PSRM.

„Eu sînt un candidat independent. Nu sînt candidat al vreunui partid politic. Da, evident, PSRM mă va susține, dar PSRM nu este concurent electoral așa cum va fi PAS, DA și alții. PSRM va susține candidatul independent Igor Dodon”, a explicat președintele.

Totodată, Igor Dodon a amintit că în acest an va avea o campanie electorală mai specială. Candidatul nu va plasa panouri publicitare, nu va participa la dezbaterile electorale, dar va merge în fiecare localitate ca să discute cu fiecare cetățean în parte. Igor Dodon a precizat că în acest scop nu va folosi mașina de serviciu.

 

Igor Dodon își propune o campanie modestă, cu puțini bani: Noi nu avem nevoie de publicitate, oamenii știu ce le propunem și ce am făcut

Igor Dodon a declarat că va avea o campanie electorală modestă pe care va cheltui puțini bani. Șeful statului a declarat că este amoral și cinic să cheltui bani într-un an pandemic și secetos.

”Considerăm că este amoral și cinic din partea politicienilor să arunce bani în dreapta și-n stînga în plină pandemie și secetă și cînd oamenii nu au ce mînca. Noi nu avem nevoie de publicitate, oamenii știu ce le propunem și ce am făcut”, a declarat președintele.

Igor Dodon susține că panourile publicitare nu-i vor ajuta pe oponenții săi, iar banii cheltuiți pentru reclamă i-a îndemnat să-i direcționeze pentru a ajuta oamenii.

”Am văzut că și Maia Sandu și Andrei Năstase au împînzit țara cu panouri publicitare. Cît costă un panou? Cumpărați de banii aceștia măști, ajutați oamenii”, a spus Igor Dodon.

Președintele a reiterat că va candida independent la alegerile din toamna acestui an.

Sursa: a-tv.md