PRESEDINTELE R. MOLDOVA, IGOR DODON, A TRANSMIS UN MESAJ DE FELICITARE CU PRILEJUL ANIVERSARII A 25 DE ANI DE RELATII DIPLOMATICE PRESEDINTELUI RUSIEI, VLADIMIR PUTIN

Excelenţă,

Cu prilejul aniversării a 25 de ani de relații diplomatice cu Federația Rusă, am onoarea de a vă adresa în numele poporului Republicii Moldova și al meu personal sincere felicitări pentru stabilirea acestor relații de o importanță strategică deosebită.

Țin să remarc dinamica pozitivă a raporturile moldo-ruse pe parcursul acestei perioade, dar şi sprijinul reciproc în subiecte de importanță majoră ale activității comune, ceea ce inspiră încredere în perspectivele de diversificare în continuare a dialogului pe multiple planuri dintre Moldova și Rusia, în beneficiul țărilor și popoarelor noastre.

Totodată, doresc să menționez rolul extrem de important al Federației Ruse în procesul de reglementare a problemei transnistrene, exprimîndu-mi speranța că vom avea și în continuare sprijinul necesar la soluționarea acestei probleme și la stabilirea unei păci trainice în regiune.

Am convingerea că prin eforturile concertate ale țărilor noastre parteneriatul bilateral va cunoaște și pe viitor un ritm ascendent de dezvoltare.

Dorindu-Vă noi succese în activitatea Dumneavoastră de mare responsabilitate, iar poporului rus – pace și prosperitate, Vă rog să acceptați, Excelență, asigurarea înaltei mele considerații.