PRESEDINTELE R. MOLDOVA, IGOR DODON, A DAT START UNUI NOU PROGRAM NATIONAL

Ion Ceban, purtător de cuvînt al Președintelui țării, a anunțat în cadrul unui briefing despre lansarea unui program național, sub egida Președintelui Republicii Moldova.

Programul respectiv va demara în cadrul Campaniei Naționale ”Iubesc Moldova” și prevede construcția și instalarea complexurilor sportive în peste 300 de localități din Republica Moldova, pe durata întregului mandat a Președintelui Igor Dodon,preponderent în sate și comune.

Banii destinați acestui proiect vor fi identificați din surse externe, fără a utiliza surse din bugetul de stat. ”Ne propunem ca pînă la finele anului curent să fie construite 10 terenuri sportive în cele mai mari localități din Republica Moldova, după numărul de locuitori”, a menționat Ion Ceban.

Primele 10 localități care au fost identificate sînt:

1. Congaz, Găgăuzia;

2. Costești, Ialoveni;

3. Cărpineni, Hîncești;

4. Copceac, Comrat;

5. Baurci, Comrat;

6. Băcioi, Chișinău;

7. Corjeuți, Briceni;

8. Trușeni, Chișinău;

9. Pelinia, Drochia;

10. Peresecina, Orhei.

Totodată, într-o postare pe o rețea de socializare, președintele țăriia menționat că dorește ca tinerii și copiii din țara noastră să poată practica un mod de viață sănătos și de aceea este necesar să fie create toate condițiile necesare pentru acest lucru.

”În cazul în care primarii nu vor dori, sau vor tergiversa procesul de edificare a complexurilor sportive în localitățile pe care le conduc, dreptul va trece la o altă localitate”, a specificat șeful statului.

Pentru următoarele 100 de complexuri sportive, preconizate a fi construite în anul 2018, vor fi stabilite criterii clare de selectare, care vor fi anunțate în timpul cel mai apropiat. În acest sens, trebuie să fie transmis un demers din partea autorităților locale, dar și al adunării locuitorilor din localitatea respectivă.

Totodată, Igor Dodon a declarat că încearcă să acorde suport diferitor categorii de cetățeni și așa cum a menționat anterior, pînăla finele anului curent, sub egida Fundației de Binefacere a Primei Doamne, va fi acordat ajutor la peste 100 de grădinițe, iar pînă la expirarea mandatului Președintelui Republicii Moldova dorește ca acest suport să ajungă în toate grădinițele din țară.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova