PRESEDINTELE R. MOLDOVA, IGOR DODON, A AVUT O INTREVEDERE CU O DELEGATIE DE PARLAMENTARI DIN TURCIA

Preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon a avut o întrevedere cu o delegaţie de parlamentari din Republica Turcia, din componenţa căreia fac parte deputații Huseyin Bürge, Hakan Çavuşoğlu şi Mehmet Altay, reprezentanți ai Partidului Justiției și Dezvoltării, care se află la guvernare în Turcia și este condus de Președintele țării Recep Tayyip Erdogan.

Şeful statului a salutat prezența oficialilor turci în țara noastră, care au venit pentru a particvipa la ședința festivă consacrată celei de-a XX-a aniversări de la fondarea PSRM.

Părțile au făcut schimb de opinii cu privire la relaţiile bune de colaborare care s-au stabilit între ţările noastre, atît la nivel de conducere de vîrf a țării, cît și la nivel interpartinic. Preşedintele a menționat necesitatea aprofundării raporturilor comercial-economice între Turcia şi Moldova, implementarea unor proiecte comune în toate domeniile de interes reciproc.

Igor Dodon a declarat sprijin pentru politica promovată de Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, în vederea edificării unui stat puternic şi suveran, subliniind că va fi bucuros ca pînă la finele anului curent șeful statului turc să efectueze o vizită oficială în țara noastră.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova