PRESEDINTELE R. MOLDOVA, IGOR DODON, A AVUT O INTREVEDERE CU ISKENDER KEMAL OKYAY, INSARCINAT CU AFACERI AL AMBASADEI TURCIEI IN R. MOLDOVA

În cadrul întrevederii, părțile au discutat subiecte cu privire la relațiile bilaterale, mersul lucrărilor de reparație a Președinției, pachetul de legi cu privire la Găgăuzia, ș.a.

În cursul discuției, șeful statului a subliniat că va insista în continuare ca legile cu privire la Unitatea Teritorial Administrativă Găgăuzia să fie aprobate în redacția propusă de grupul de lucru al Parlamentului, Adunării Populare a Găgăuziei şi reprezentanţilor societăţii civile.

De asemenea, oficialii au discutat despre situația cu privire la postul public regional de televiziune GRT. Șeful statului a declarat că condamnă încercarea de a supune politic mass-media, în special, tentativele care au loc asupra postului de televiziune GRT. Igor Dodon a subliniat că instituțiile mass-media din Republica Moldova trebuie să fie libere, iar partidele politice să nu fie implicate în aceste situații.

Președintele țării a mulțumit pentru suportul pe care îl acordă partea turcă, atît pentru proiectele sociale din Găgăuzia cît și pentru reparația sediului Președinției. De asemenea, Igor Dodon a specificat că mersul lucrărilor de reparație se desfășoară conform planului stabilit. Totodată, oficialul și-a exprimat speranța că la finele lunii august, președintele Turciei va sosi în Republica Moldova pentru a inaugura împreună sediul instituției prezidențiale.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova