PRESEDINTELE R. MOLDOVA A TRANSMIS UN MESAJ DE FELICITARE DOAMNEI IRINA VLAH, GUVERNATOR AL GAGAUZIEI

Stimată Doamnă Irina Vlah,

Cu prilejul zilei Dumneavoastră de naștere, Vă adresez cele mai calde și sincere felicitări, însoțite de urări de mulți ani fericiți, de bunăstare și de noi realizări frumoase în înalta funcție de Guvernator al Găgăuziei. În istoria Găgăuziei, sînteţi prima femeie conducător al acestei regiuni a Moldovei. La începutul campaniei electorale, în elita politică şi în rîndurile comunității de experți, puțini erau cei care credeau că lucrul dat este posibil. Cu toate acestea, poporul Găgăuziei V-a susținut și, pe bună dreptate, V-a încredințat acest post de mare responsabilitate.

Autoritatea, încrederea și susținerea de care Vă bucurați printre locuitorii Găgăuziei s-au consolidat șimai mult în perioada activității în funcția de Başkan al Autonomiei Găgăuze. Sînt binecunoscute trăsăturile specifice Dumneavoastră – profesionalismul înalt, spiritul de inițiativă, insistența și consecvența în rezolvarea celor mai dificile probleme, aspirațiaputernică spre dezvoltarea şi promovarea nu doar a autonomiei, ci și a întregii noastre țări multietnice. Mai mult, pe lîngă cele menționate, Vă sînt proprii astfel de calități umane precum: bunătatea, receptivitatea şi atenția pentru fiecare locuitor al regiunii pe care o conduceți, pentru fiecare familie.

Profesionalismul și cele mai nobile însușiri umane ce Vă caracterizează sînt confirmate prin fapte concrete. În timpul vizitelor în Găgăuzia, se observă toatetransformările pozitive din regiune, dar și eficiențaimplementării de noi proiecte. În toate activitățile se simte implicarea Dumneavoastră nemijlocită.

Vă doresc din suflet, Stimată Doamnă Irina Vlah, succese în toate inițiativele. Țin să Vă asigur de întreaga mea susținere și de faptul că mereu putețiconta pe sprijinul meu în calitate de șef al statului.