PRESEDINTELE R. MOLDOVA A PRIMIT SCRISORILE DE ACREDITARE DIN PARTEA A CINCI AMBASADORI AGREATI

Astăzi, în cadrul unei ceremonii oficiale, Președintele Igor Dodon a primit scrisorile de acreditare din partea a cinci ambasadori agreați: E.S Angela Ganninger, Ambasador al Republicii Federale Germania în Republica Moldova; E.S. Anna Lyberg, Ambasador al Regatului Suediei în țara noastră; E.S. Fernando Manuel de Jesus Teles Fazendeiro, Ambasador al Republicii Portugheze în țara noastră cu reședința la București; E.S. Kęstutis Kudzmanas, Ambasador al Republicii Lituania în Republica Moldova și E.S. Abdelhafiz Elawad Seedahmed Alfaki, Ambasador al Republicii Sudan în Republica Moldova cu reședința la Bucureşti.

În cadrul discuțiilor purtate cu fiecare ambasador, șeful statului a reiterat interesul pentru dezvoltarea și intensificarea unor raporturi de colaborare eficiente cu statele pe care le reprezintă.

De asemenea, Președintele țării și-a exprimat convingerea că acreditarea noilor ambasadori va da un nou impuls relațiilor diplomatice, economice și politice între statele noastre.

În acest sens, șeful statului le-a urat diplomaților succes în îndeplinirea mandatelor, asigurîndu-i de susținere deplină din partea instituției prezidențiale.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova