PRESEDINTELE R. MOLDOVA A AVUT O INTREVEDERE CU SECRETARUL DE STAT AL CAROLINEI DE NORD

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Secretarul de Stat al Carolinei de Nord, dna Elaine F. Marshall.

Igor Dodon a salutat cooperarea productivă între țara noastră și statul respectiv, menționînd faptul că anul curent noi marcăm aniversarea a 20-a de la constituirea parteneriatului dintre Republica Moldova și Carolina de Nord – un exemplu de cooperare benefică, realizată prin diverse proiecte în domeniul apărării, social, educațional, etc.

Șeful statului a apreciat contribuţia personală a dnei Elaine Marshall în dezvoltarea continuă a parteneriatului privilegiat între Moldova și Carolina de Nord. Totodată, Președintele a menționat că sprijinul statului Carolina de Nord este resimţit inclusiv prin activitatea Grupului de sprijin politic pentru RM în Congresul SUA, copreședintele căruia, David Price, reprezintă Carolina de Nord în Camera Reprezentanților, iar în aprilie curent a efectuat o vizită în Republica Moldova în fruntea unei delegații a Congresului SUA.

Igor Dodon a exprimat mulţumiri pentru aportul statului Carolina de Nord în dezvoltarea asistenţei medicale primare, instruirea cadrelor medicale din Republica Moldova, desfășurarea schimburilor de experienţă, cercetărilor comune și oferirea burselor de studii.

Totodată, Președintele a subliniat că potențialul cooperării noastre nu este valorificat la justa valoare, exprimînd interes pentru dezvoltarea relaţiilor comercial-economice în toate domeniile de interes reciproc, inclusiv prin atragerea investiţiilor statului Carolina de Nord în țara noastră.

De asemenea, oficialii au discutat și despre politica internă din Republica Moldova, inclusiv situația de după alegerile parlamentare și blocajul politic legat de lipsa unei majorități parlamentare legitime și a unui nou Guvern.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova