PRESEDINTELE R. MOLDOVA A AVUT O INTREVEDERE CU PRIM-MINISTRUL R. SINGAPORE

“Prima întrevedere în cadrul vizitei de lucru la Erevan a fost cu Prim-ministrul Republicii Singapore, Lee Hsien Loong, invitat la summit-ul Uniunii Economice Eurasiatice pentru a semna Acordul de Liber Schimb între UEEA și Singapore.

În cursul dialogului am apreciat rezultatele remarcabile obținute de această țară în domeniul dezvoltării umane și competitivității, Singapore fiind la acest capitol în topul celor 10 țări în ratingul mondial. Am reiterat interesul Republicii Moldova pentru preluarea experienței Singapore în dezvoltarea economiei naționale, inclusiv a sectorului IT, sistemului financiar-bancar, infrastructurii, etc.

În aceeași ordine de idei, am menționat importanța atragerii investițiilor singaporeze în economia Moldovei, reieșind din succesele acestei țări în domeniul dat. În context, am adresat o invitație oficialilor din Singapore și reprezentanților mediului de afaceri să participe la un eveniment economic foarte important din țara noastră – Moldova Business Week 2019, care va avea loc la Chișinău, la 13-15 noiembrie curent.

Totodată, am pledat pentru intensificarea dialogului politic prin efectuarea unor vizite reciproce la nivel de executiv. Am adus mulțumiri Prim-ministrului pentru organizarea prin intermediul Ministerul Afacerilor Externe al acestei țări, a programelor de perfecționare continuă, inclusiv pentru specialiștii din RM din cele mai diverse domenii.

Pe finalul întrevederii l-am invitat pe domnul Lee Hsien Loong să efectueze o vizită oficială în Republica Moldova, precum și am acceptat invitația de a întreprinde o vizită la Singapore, în anul 2020”, a specificat Preşedintele Igor Dodon.