PRESEDINTELE R. MOLDOVA A AVUT O INTREVEDERE CU PRESEDINTELE REPUBLICII BELARUS

În cadrul summitului CSI de la Duşanbe, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Preşedintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukaşenko.

Interlocutorii au discutat un spectru larg de chestiuni privind agenda bilaterală şi cea internaţională. De asemenea, Igor Dodon și Aleksandr Lukaşenko au constatat cu satisfacţie creşterea volumului schimburilor comerciale dintre Moldova și Belarus.

În context, părțile au dat o apreciere înaltă Festivalului vinului moldovenesc, care a avut loc recent în Belarus şi s-a desfășurat al doilea an consecutiv la inițiativa Președintelui Republicii Moldova și sub patronajul Președintelui Republicii Belarus.

Domnul Aleksandr Lukaşenko l-a invitat pe Igor Dodon să întreprindă o vizită la Minsk, la 14 octombrie, pentru a participa la ceremonia de sfinţire a catedralei-monument al "Tuturor Sfinților”. În context, Președintele Moldovei a menționat faptul că paroh al bisericii este părintele Fiodor, unul dintre cei mai înţelepţi preoţi din Belarus. ”Anul trecut, clericul s-a aflat cu o vizită în Moldova, la invitaţia mea”, a specificat Igor Dodon.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova

Virginia Filip 01.10.2018 - 16:15

Aceleasi discutii fara nici un mesaj consistent. Dar despre colaborari cu tari ale Uniunii Europene nu a zis nimic Dodon? Ca vinul nostru merita sa ajunga si la strainii din U.E. Dar la Dodon ce sa te astepti?