PRESEDINTELE R. MOLDOVA A AVUT O INTREVEDERE CU PRESEDINTELE R. MACEDONIA

Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu omologul său macedonian, Gjorge Ivanov, care se află într-o vizită oficială în Republica Moldova la invitația lui Igor Dodon.

În cadrul întrevederii șeful statului a apreciat intensificarea dialogului între țările noastre la toate nivelele și creșterea volumul schimburilor comerciale cu Macedonia – cu 6% în 2017 comparativ cu anul 2016.

Totodată, Președintele Moldovei a subliniat că potențialul economic al ambelor țări nu este valorificat în plină măsură și necesită dezvoltare sustenabilă, ceea ce poate fi realizat prin atragerea investițiilor. În acest sens, Igor Dodon a menționat că Republica Moldova ar putea prelua experiența Macedoniei. ”Țările noastre au perspective bune de cooperare în sectorul vinicol, dar și în sfera turismului și culturii”, a specificat șeful statului nostru.

De asemenea, Igor Dodon a declarat că cooperarea regională între Moldova și Macedonia se manifestă prin susținerea reciprocă în organizațiile regionale și internaționale. ”Dialogul fructuos are loc în cadrul Procesului de cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP) și se datorează faptului că Macedonia este un partener de încredere cu o politică externă consecventă, responsabilă și predictibilă”, a menționat Președintele Republicii Moldova.

În același context, Igor Dodon a reiterat că Republica Moldova intenționează să construiască o politică externă echilibrată între Vest și Est, fără implicarea în jocuri geopolitice și strict pe baza intereselor naționale ale țării.

Președintele Dodon a acceptat cu plăcere invitația lui Gjorge Ivanov de a întreprinde o vizită oficială în Macedonia. Părțile au convenit ca aceasta să aibă loc în a doua jumătate a anului viitor.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova