PRESEDINTELE R. MOLDOVA A AVUT O INTREVEDERE CU NOUL AMBASADOR AL MARII BRITANII

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Excelența Sa, Steven Mark Fisher, noul Ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în țara noastră.

Oficialii au abordat subiecte privind agenda actuală a relațiilor bilaterale, apreciind înalt susținerea acordată de Regatul Unit țării noastre în diverse domenii.

Șeful statului a menționat că RM mizează și în continuare pe sprijinul Marii Britanii în procesul de implementare a agendei de reforme, inclusiv în combaterea corupţiei, reformării sistemului financiar-bancar, consolidării securităţii naţionale, inclusiv a celei energetice, etc.

În contextul discuțiilor pe marginea situației politice din țară, Igor Dodon a specificat că administrația prezidențială pledează pentru un guvern profesionist și tehnocrat care va respecta toate angajamentele față de partenerii externi, va continua implementarea Acordului de Asociere cu UE, colaborarea cu FMI, BM și alte organizații internaționale și va promova o politică externă echilibrată între Vest și Est.

Șeful statului a remarcat că agenda internă a noului guvern se va axa pe realizarea și implementarea reformelor inițiate, avînd următoarele priorități.

„În primul rînd este vorba despre implementarea reformei justiției și a numirii unui procuror general independent și integru, în conformitate cu legislația în vigoare. În acest sens vor fi respectate toate recomandările partenerilor externi și a experților Comisiei de la Veneția”, a specificat Președintele țării.

De asemenea, Igor Dodon a menționat că în domeniul social se va insista pe susținerea inițiativelor prezidențiale de indexare a pensiilor, majorare a salariilor, susținerii categoriilor social-vulnerabile ale societății.

Totodată, șeful statului a remarcat că în domeniul dezvoltării economice agenda noului guvern va prevedea o administrare fiscală eficientă, combaterea schemelor de contrabandă și corupție, atragerea unor investiții majore în proiecte de infrastructură mari, susținerea unor sectoare importante precum turismul, domeniul IT, dezvoltarea serviciilor etc.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova