PRESEDINTELE R. MOLDOVA A AVUT O INTREVEDERE CU NOUL AMBASADOR AL FEDERATIEI RUSE IN TARA NOASTRA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut prima întrevedere cu noul Ambasador al Federației Ruse, E.S. Oleg Vasnețov.

Interlocutorii au purtat o discuție consistentă asupra întregului spectru de relații bilaterale, inclusiv cooperarea în domeniul economiei și cel energetic. Părțile au abordat diferite aspecte ale politicii interne a Republicii Moldova, dar și starea actuală și perspectivele reglementării conflictului transnistrean.

Totodată, oficialii au vorbit despre un șir de evenimente planificate în toamna anului curent, cu participarea colegilor din Federația Rusă. ”Este vorba de organizarea Congresului Mondial al Familiei, care se va desfășura la Chișinău pe 14-16 septembrie, cu participarea conducerii Dumei de Stat, reprezentanților Bisericii Ortodoxe Ruse și activiștilor civici” – a declarat Igor Dodon.

De asemenea, Președintele țării a menționat că pe 20-22 septembrie va avea loc Forumul economic moldo-rus, la care este preconizată participarea unui număr mare de oameni de afaceri din Federația Rusă. ”Totodată, este planificată participarea mea la summit-ul CSI în orașul Dușanbe. În toamnă, este planificată vizita oficială în Federația Rusă. De asemenea se preconizează vizita Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusiei, Kirill, și alte evenimente importante”, a spus Igor Dodon.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova