PRESEDINTELE R. MOLDOVA A AVUT O INTREVEDERE CU FOSTII PRESEDINTI, PRIM-MINISTRI SI PRESEDINTI AI PARLAMENTULUI

De Ziua Independenţei Republicii Moldova, Președintele Igor Dodon i-a invitat pe foştii preşedinţi, prim-miniştri şi preşedinţi ai Parlamentului pentru a discuta despre situaţia din ţară şi perspectivele de dezvoltare.

În opinia invitaţilor, în istoria ţării au fost perioade atît pozitive, cît şi negative, dar situaţia actuală în care se află Moldova provoacă îngrijorare, deoarece, în toţi cei 27 de ani de independenţă, nu a existat atîta dezbinare şi ostilitate.

În acest context, foştii conducători ai Republicii Moldova și-au exprimat convingerea că obiectivul guvernării actuale şi a celei viitoare îl reprezintă consolidarea societăţii, depăşirea problemelor şi controverselor existente. Participanţii la discuţie i-au mulţumit Preşedintelui pentru invitaţie, menționînd necesitatea organizării unor astfel de întrevederi cu regularitate pentru a căuta în comun soluţii optime.

Ţinînd cont de această propunere şi reieşind din necesitatea stringentă de stabilizare a situaţiei interne în Republica Moldova, șeful statului a anunţat despre decizia de constituire a unui Consiliu Consultativ Permanent pe lîngă Preşedintele ţării, din care vor face parte foştii preşedinţi, prim-miniştri şi preşedinţi ai Parlamentului. De asemenea, Igor Dodon a menționat că se preconizează ca întrevederile membrilor Consiliului să se desfășoare periodic, în cadrul lor fiind puse în dezbatere chestiuni de actualitate de pe agenda de lucru.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova