PRESEDINTELE R. MOLDOVA A AVUT O INTREVEDERE CU DELEGATIA CONSILIULUI EUROPEI, CONDUSA DE SECRETARUL GENERAL, DL THORBJORN JAGLAND

În cadrul întrevederii, părțile au abordat mai multe subiecte din politica internă și cea externă a țării, printre care mersul negocierilor în privința reglementării diferendului transnistrean, eventuala modificare a sistemului electoral. Totodată, șeful statului și-a expus profunda îngrijorare în legătură cu mimarea, de către guvernare, a reformelor din sistemul judecătoresc, al procuraturii și organelor de drept și a altor instituții.

”Apreciem parteneriatul Republicii Moldova cu Consiliul Europei și interesul cu care organizaţia urmăreşte evoluţiile din țara noastră”, a declarat Igor Dodon.

În acest context, Președintele țării a exprimat mulțumiri Consiliului Europei pentru asistența acordată și a menționat că Republica Moldova va sprijini activităţile planificate de comun acord în vederea atingerii obiectivului de consolidare a cooperării între țara noastră şi CoE în diverse domenii, cu scopul îmbunătățirii calității vieții cetățenilor noștri.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei RM