PRESEDINTELE R. MOLDOVA A AVUT O INTREVEDERE CU AMBASADORUL FEDERATIEI RUSE

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federației Ruse în țara noastră, Oleg Vasneţov.

Oficialii au discutat despre situația politică internă din țara noastră după aprobarea de către Curtea Constituțională a Republicii Moldova a rezultatelor alegerilor parlamentare. În context, șeful statului l-a anunțat pe ambasador că posibil săptămîna viitoare va decide asupra convocării primei ședințe a noului Parlament.

De asemenea, interlocutorii au acordat o atenție deosebită dezvoltării relațiilor bilaterale. În context, părțile au examinat perspectivele realizării înțelegerilor asupra cărora Președintele Republicii Moldova a convenit cu Președintele Federației Ruse. Igor Dodon și Oleg Vasnețov au remarcat cu satisfacție implementarea deplină și în termenele stabilite a înțelegerilor cu privire la tranzitul liber al mărfurilor moldovenești prin Ucraina pe piața rusă, fără plata taxelor vamale, începînd cu 1 ianuarie 2019 și amnistia migrațională pentru moldovenii care lucrează în Federația Rusă.

Șeful statului a exprimat gratitudine părții ruse pentru realizarea acestor înțelegeri, precum și pentru oferirea țării noastre a celor 12 autocamioane de tip KAMAZ, care au fost deja distribuite în orașele și raioanele țării noastre. ”Mizăm pe continuarea parteneriatului în domeniul respectiv pentru a asigura cu astfel de tehnică și alte administrații locale din Moldova”, - a menționat Igor Dodon.

În finalul discuției, Președintele țării a pledat pentru aprofundarea cooperării reciproc avantajoase a Republicii Moldova cu Federația Rusă în toate domeniile de interes reciproc.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova