PRESEDINTELE R. MOLDOVA A AVUT O INTREVEDERE CU AMBASADOAREA REGATULUI MARII BRITANII IN MOLDOVA

Igor Dodon, Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu E.S. Lucy Joyce, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Regatului Marii Britanii în Republica Moldova.

În cursul dialogului, părțile au abordat subiecte de actualitate ce ţin de relaţiile bilaterale dintre Republica Moldova și Marea Britanie. Șeful statului a menționat că dialogul și cooperarea bilaterală s-au dinamizat și s-au extins în toate sferele de interes comun.

Igor Dodon a exprimat mulţumiri pentru suportul acordat țării noastre în diverse domenii, precum: lupta împotriva corupţiei, îmbunătăţirea mediului de afaceri, reforma justiţiei, a sectorului financiar-bancar, energetic, ș.a.

De asemenea, Președintele țării a apreciat asistenţa şi experienţa împărtăşită de partenerii britanici în rezolvarea conflictelor teritoriale și a menționat că mizăm și în continuare pe suportul politic în procesul de reglementare a diferendului transnistrean.

”Am subliniat că există un potențial nevalorificat în domeniul comercial-economic. În acest sens am optat pentru organizarea unor forumuri ale oamenilor de afaceri, precum și intensificarea contactelor la nivel înalt prin organizarea unor vizite ale conducerii de vîrf a țării”, a conchis șeful statului.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova