PRESEDINTELE PARLAMENTULUI ZINAIDA GRECEANII S-A INTILNIT CU PRESEDINTELE DUMEI DE STAT A ADUNARII FEDERALE A FEDERATIEI RUSE, VEACESLAV VOLODIN

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, în fruntea unei delegații parlamentare, aflată în vizită în Federația Rusă, s-a întîlnit cu președintele Dumei de Stat a Adunării Federale a Federaţiei Ruse, Veaceslav Volodin.

În cadrul dialogului, părțile au discutat despre dinamizarea relațiilor interparlamentare dintre cele două state, după constituirea majorității parlamentare și instituirea noului Guvern la Chișinău. Oficialii au vorbit despre necesitatea utilizării platformei parlamentare pentru impulsionarea și dezvoltarea relațiilor moldo-ruse.

”Sîntem deschiși și interesați în restabilirea parteneriatului strategic cu Federația Rusă pe toate dimensiunile de colaborare, inclusiv pe cea interparlamentară”, a spus Zinaida Greceanîi.

Potrivit oficialilor, în ultimii ani, cînd relațiile interparlamentare au fost înghețate, s-au acumulat multe subiecte care necesită a fi discutate la nivel de legislativ: dezvoltarea relațiilor economice, creșterea cifrei de afaceri, suportul cetățenilor Republicii Moldova care locuiesc pe teritoriul Federației Ruse.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova și-a exprimat recunoștința față de Veaceslav Volodin pentru posibilitatea oferită, de a rosti un discurs la ședința în plen a Dumei de Stat a Adunării Federale a Rusiei.

Președintele Parlamentului va ține astăzi un discurs în ședința în plen a Dumei de Stat. De asemenea, Zinaida Greceanîi are programate întrevederi cu Valentina Matvienko, președintele Consiliului Federației al Adunării Federale a Rusei, și cu prim-ministrul Federației Ruse, Dmitri Medvedev.

Președintele Parlamentului efectuează o vizită de lucru în Federația Rusă în perioada 26-27 iunie curent, la invitația președintelui Dumei de Stat. Din componența delegației fac parte vicepreședinții Parlamentului Ion Ceban și Alexandru Slusari și secretarul Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, deputatul Oazu Nantoi.

Direcţia comunicare şi relaţii publice a Parlamentului RM