PRESEDINTELE PARLAMENTULUI A PARTICIPAT LA CONFERINTA NATIONALA ANTICORUPTIE

”Avem nevoie de măsuri chirurgicale, care să însănătoșească statul și susțin eforturile Centrului Național Anticorupție pentru prevenirea și combaterea acestui fenomen”. Declarația a fost făcută de Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi în deschiderea Conferinței Naționale Anticorupție, organizată cu ocazia Zilei internaționale anticorupție.

”Vom reuși dacă vom lucra coordonat, cu eforturi susținute și cu abordări pragmatice, realiste și hotărîte, iar angajarea societății, a sectorului public și privat în lupta cu abuzurile și mita este vitală”, a spus Zinaida Greceanîi.

Potrivit Speakerului, prioritatea autorităților este lupta cu corupția în toate formele ei: mică, mare sau sistemică și livrarea rezultatelor vizibile în conformitate cu obiectivele trasate în strategiile, planurile de activitate și legislația națională anticorupție.

Zinaida Greceanîi a reiterat deschiderea Parlamentului pentru instituțiile de orice nivel în trasarea unor obiective noi pentru atingerea scopului comun – O Moldovă fără corupție, o Moldovă puternică și prosperă. În context, Președintele Parlamentului a punctat că adevăratele reforme trebuie să pornească de la fiecare dintre noi, de la conștientizarea corupției la implicarea proprie în vederea cultivării integrității publice și crearea climatului zero la corupție în instituțiile de stat.

Cea de-a XIV-a Conferinţă Naţională Anticorupţie se desfăşoară, în acest an, sub genericul ”Abordarea sectorială a corupției: Progrese şi deficiențe”. Evenimentul are loc în contextul marcării Zilei internaţionale anticorupţie, stabilită prin Rezoluţia Organizaţiei Naţiunilor Unite din 31 octombrie 2003. La conferinţă participă membri ai Guvernului, reprezentanţi ai partenerilor de dezvoltare şi ai donatorilor.

Direcţia comunicare şi relaţii publice a Parlamentului RM