PRESEDINTELE PARLAMENTULUI A AVUT O INTREVEDERE CU REPREZENTANTII MISIUNII FMI

Următorul buget trebuie să fie orientat pentru dezvoltarea economiei țării, iar împrumuturile externe canalizate exclusiv pentru infrastructură și proiecte investiționale, poziția a fost exprimată de Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, la întrevederea cu Ruben Atoyan, șeful Misiunii FMI și Volodymyr TULIN, reprezentant permanent FMI în Republica Moldova.

Potrivit președintelui Parlamentului, resursele interne, extinderea bazei bugetare, dezvoltarea economiei, investițiile sînt surse pentru acoperirea consumului. În timp ce creditele trebuie contractate, din toate sursele disponibile, pentru proiecte investiționale, în special de infrastructură.

Președintele Parlamentului a subliniat, de asemenea, importanța promovării politicilor sociale, foarte necesare pentru locuitorii Republicii Moldova.

Părțile au discutat tot spectrul de probleme legate de bănci, sectorul nebancar, tarife și bugetul pentru anul viitor. Furtul bancar și rapoartele prezentate de comisiile parlamentare de anchetă, de asemenea au fost abordate în timpul întrevederii.

O echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional condusă de Ruben Atoyan se va afla în vizită de lucru la Chișinău în perioada 2 – 8 octombrie 2019. Scopul misiunii este de a actualiza informația privind evoluțiile economice recente și de a discuta politicile promovate de autorități pentru menținerea stabilității macroeconomice și bugetar-fiscale, inclusiv în contextul Bugetului de Stat pentru anul 2020.

Direcţia comunicare şi relaţii publice a Parlamentului RM