PRESEDINTELE MOLDOVEI, IGOR DODON, NU VA ACCEPTA CANDIDATURA LUI EUGEN STURZA LA FUNCTIA DE MINISTRU AL APARARII

“Am cerut un militar profesionist, iar Guvernul îmi propune un băiat de granturi.

Un „reformator” de birou.

Nu pot accepta o asemenea candidatură, deoarece este nu doar incompetentă în domeniul militar, dar are și o experiență dubioasă în cabinetele Filat și Leancă.

Armata Națională așteaptă să fie condusă de o persoană bine pregătită și profesionistă, care cunoaște specificul managementului militar. Și eu îmi rezerv dreptul de a veni în curînd cu o asemenea candidatură.

De opt ani în Ministerul Apărării s-au făcut experimente cu tot felul de miniștri unioniști impuși prin algoritm politic cu liberalii. Acum, prin algoritm politic cu Leancă.

Eu voi fi alături de militari în solicitările lor pentru o conducere competentă și responsabilă, apolitică.

Iar pe domnul Sturza nu îl pot accepta nici acum, nici la a doua înaintare, dacă Guvernul va insista în mod repetat asupra acestei candidaturi absolut nepotrivite”, a scris Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, pe o reţea de socializare.

Virginia Filip 25.09.2017 - 09:17

Dodon nu-l accepta pentru ca nu este un pro-rus, asa cum si-ar fi dorit. Omul pare competent si pus pe treaba, dar daca nu este un fan de-al lui Dodon sau Putin, nu e bun de nimic. La cum e Dodon, sigur va respinge toate propunerile, doar sa vina el cu vreo lichea.