PRESEDINTELE MOLDOVEI A AVUT O INTREVEDERE CU DEPUTATII ADUNARII POPULARE A GAGAUZIEI

Părțile au făcut un schimb de opinii despre situația din țară și din regiune.

Alexandru Suhodolskii, vicepreședintele Adunării Populare a Găgăuziei, a informat că vineri, 8 decembrie a.c., toți membrii forului legislativ au adoptat în unanimitate o rezoluție a Adunării Populare prin care condamnă adoptarea de către Parlament a legii cu privire la combaterea propagandei rusești pe teritoriul Republicii Moldova. Deputații organului legislativ al Găgăuziei au înaintat un apel Președintelui Republicii Moldova cu solicitarea de a nu semna și promulga legea respectivă.

”Așa cum am afirmat în repetate rînduri, nu voi semna în nici un caz această lege. Sînt sigur că, după Găgăuzia, asemenea declarații vor fi făcute de autoritățile locale din alte regiuni ale Moldovei. Coaliția parlamentară, condusă de PDM, prin adoptarea acestei legi absurde, s-a indus în impas. Ei nu au nici puterea, nici capacitatea de a impune respectiva interdicție, care este una lipsită de sens, întregului popor al Moldovei”, a menționat Igor Dodon.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova

Virginia Filip 13.12.2017 - 08:35

In REpubloca Moldova, trebuie respectate legile noastre, ca ne convin sau nu. Ce se tot trezesc atata transnistrenii, gagauzii si mai nu stiu cine sa conteste deciziile adoptate in Parlament. La telefiziunile din Republoca Moldova nu trebuie sa se vorbeasca in ruseste. Punct. Ce tot atatea dezbateri sterile?