PRESEDINTELE MOLDOVEI A AVUT O INTREVEDERE CU AMBASADORUL SLOVACIEI

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Dušan Dacho, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Slovacia în țara noastră.

Oficialii au discutat mai multe subiecte cu privire la situația politică internă și externă a țării, precum și starea actuală a relațiilor moldo-slovace.

În mod special părțile au abordat subiectul privind reglementarea problemei transnistrene. Avînd în vedere faptul că Slovacia deține Președinția în exercițiu la OSCE, Igor Dodon a fost informat că pe data de 8-10 octombrie este planificată ședința în formatul ”5+2” agenda căreia prevede discuții importante, menite să impulsioneze procesul de soluționare a diferendului transnistrean.

Șeful statului a exprimat speranța că pînă la acel moment va avea o întrevedere cu liderul administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, care va constitui un semnal bun în acest sens.

În altă ordine de idei, Președintele țării a exprimat gratitudine părții slovace pentru susţinerea constantă acordată țării noastre în toate domeniile de interes comun.

Totodată, Igor Dodon a reiterat faptul că instituția prezidențială continuă să promoveze o politică externă echilibrată, să construiască relații de bună cooperare atît cu țările din Est, cît și din Vest.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova