PRESEDINTELE MOLDOVEI A AVUT O INTREVEDERE CU AMBASADORUL IRLANDEI

Astăzi, Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere de rămas bun cu Ambasadorul Irlandei în Republica Moldova, cu reşedinţa la Bucureşti, E.S. Derek Feely.

În cursul întrevederii, șeful statului a subliniat că impulsionarea dialogului moldo-irlandez reprezintă o prioritate pentru Republica Moldova, dovadă fiind şi decizia Guvernului RM de a deschide o misiune diplomatică în Irlanda. În context, Igor Dodon a salutat intenția părții irlandeze de a deschide o reprezentanță diplomatică la Chișinău.

Totodată, Președintele a exprimat mulțumiri diplomatului pentru asistența în diverse domenii oferită Moldovei de țara pe care o reprezintă. Igor Dodon a subliniat că mizează în continuare pe susţinerea Irlandei în procesul de implementare a agendei de reforme asumate de actualul Guvern. De asemenea, șeful statului a pledat pentru sporirea schimburilor comerciale şi atragerea investitorilor irlandezi în economia națională.

Pe final, Igor Dodon a apreciat activitatea prodigioasă a diplomatului în țara noastră urîndu-i succes în noua sa funcţie. Șeful statului și-a exprimat convingerea că odată cu numirea noului ambasador, parteneriatul dintre Republica Moldova și Irlanda va continua să se dezvolte pe multiple planuri, în beneficiul cetățenilor.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova